ЛІЦЕЙСЬКЕ САМОВРЯДУВАННЯ: ПРОБЛЕМИ І ПЕРСПЕКТИВИ

9 листопада у ліцеї відбулося засідання Ліцейського Парламенту у формі круглого столу на тему «Ліцейське самоврядування: проблеми і перспективи». На засіданні були присутні представники всіх Рад Парламенту.

У ході круглого столу з’ясовували, яким активісти бачать ліцейське самоврядування та яким воно має бути, а також, які напрямки своєї роботи вони можуть активізувати саме зараз.

Перед ліцеїстами також виступила Гончаренко Олена Володимирівна – педагог-організатор ліцею, яка наголосила, що ліцейське самоврядування – це добровільне об’єднання, метою якого є зробити цікавим ліцейське життя, згуртувати ліцеїстів, виховувати їх громадянську позицію, формувати в ліцеїстів почуття господарів ліцею, групи тощо.

Президент Ліцейського Парламенту, Черепенчук Анна, запропонувала діяти за принципом  «самі вирішили, самі зробили, самі відповідаємо». Наголосила на тому, що представників всіх рад Парламенту повинно об’єднати прагнення зробити життя змістовним, радісним, цікавим, бажання діяти разом. Були визначені основні напрями роботи, а також висловлені пропозиції щодо організації та проведення  Декади Ліцейського Парламенту та інші досить цікаві ідеї.

Представники Рад активно висловлювали свої думки та формулювали ідеї щодо активізації роботи самоврядування.

Закінчили засідання на досить позитивній та активній ноті. Всі учасники залишилися задоволені та впевнені, що ліцейське життя стане ще цікавішим та більш різноманітним.