Людина в спорті – це людина цілі


      26-27 жовтня 2021 року в м. Тячів (Закарпатська область) відбувся чемпіонат України з греко-римської боротьби серед юнаків, в них приймали участь вихованці Комунального закладу Київської обласної ради «Київський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту». За результатами змагань здобули: Чернях Роман золоту нагороду, Яценко Роман та Мохаммад Арііан стали срібними призерами, бронзові нагороди отримали Козій Ігор, Медведков Денис. Скориставшись нагодою, представники ради ліцейського Парламенту з питань освіти та журналістики взяли інтерв’ю у призерів чемпіонату.

Голова ради: «Роман, чи є якийсь особливий ритуал підготовки до змагань?»

«Ні. Потрібно багато тренуватися і прислухатися до своїх наставників. Для мене слово тренера головне. Все залежить від моєї підготовки налаштування налаштування на перемогу.» - говорить Роман.

Голова ради: «Чи правда що під час змагань,  через те, що спортсмени не можуть психологічно налаштуватися, їх результати падають? Якщо так, то як ви боретесь зі стресом?»

          Аріан: «Так. Але все залежить від характеру людини і сили волі. Деякі спортсмени можуть долати цю напругу самостійно, деякі ні. Для цього

Голова ради: «На вашу думку, у вас були сильні суперники?»

«Так, були. В деяких моментах кожний крок потрібно було прораховувати наперед і не один раз. Коли ти бачиш суперника, потрібно все зважити, взяти всю волю в кулак і вперед, тільки вперед.» - відповідають хлопці.

«Ваші емоції після перемоги?»

Роман: « Емоції заскалюють. Відчуття радості та гордості. Відразу хочеться обійняти тренера, подякувати йому за віру в мене, що я виправдав його надію. Зателефонувати батькам і вигукнути – УРА!»

«Запорука вашого успіху у спорті це…?» - запитує голова ради.

        Хлопці: «….наполегливі тренування, настанови тренера, підтримка батьків.»

      Рада з питань освіти та журналістики Назаренко Анастасія, Грачова Катерина та Семченко Анастасі дякуємо вам за відверту розмову, бажаємо майбутніх перемог і здійснення усіх мрій та планів!



 

Голова ради з питань освіти та журналістики

Олена Гончаренко, педагог-організатор